Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Mrożony szpinak wrzuć do garnka, dodaj łyżkę masła, jedną kostkę bulionową, zalej dwiema szklankami wody i gotuj 15 minut.
Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy, gotuj jeszcze kilka minut. Zupę dopraw czerwoną papryką oraz pieprzem i dodaj sok z cytryny.
Zupę ostudź, a potem dokładnie zmiksuj. Zabiel śmietaną. Jajka na twardo pokrój na ćwiartki, ponakładaj do miseczek.
Zupę posyp posiekanym koperkiem. Możesz także udekorować pokrojonym w kostkę pomidorem.
Czas przygotowania: 35 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień