Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewajka. Spojrzenie wstecz do dzieciństwa, kiedy mama często gotowała ją a my zajadaliśmy się nią do syta. Dzisiaj po latach wzbogaciłem ją co myślę ma pozytywny wpływ na jej smak.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 860
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 860
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
3 litry wody zagotować i włożyć karkówkę. Dodać liście limonki, sos sojowy, sos rybny i ugotować wywar. Namoczyć grzyby (większe przekroić) zostawić z namoczonych grzybów ½ szklanki płynu. Cebulę z pokrojonym w kostkę boczkiem podsmażyć i pod koniec smażenia dodać grzyby przyprawić solą i pieprzem oraz dolać płyn z namaczania i dusić ok. 5 minut. Następnie wrzucić usmażoną cebulę, boczek i grzyby do wywaru. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Po ugotowaniu ziemniaków wlewamy żur i zaprawiamy śmietaną. Na samym końcu smakujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.