Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz żurek a nie smakuje Ci ze sklepu? Zrób ten zakwas a żurek będzie idealnie gęsty i lekko kwaskowy.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 601
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1571
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 601
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1571
Składniki
Zakawas należy zrobić W słoiku lub garnku glinianym (jeśli taki masz) Do zimnej wody wsypujemy mąkę. Mieszamy do połączenia składników,dodajemy czosnek,liście laurowe i ziele angielskie. Na koniec drobne kawałki kromki. Odstawiamy na 3-5 dni w ciepłe i ciemne miejsce przykryte gazą. Codziennie mieszamy rano lub na wieczór. Żurek idealnie smakuje na rosole lub wywarze warzywnym .