Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanoc albo żurek, albo biały barszcz zagości na naszych stołach. Żurek jest bardziej ostry, a barszcz nieco delikatniejszy. Zakwas na żurek robimy z mąki żytniej, a na barszcz z mąki pszennej. Domowy zakwas jest smaczny, mocny, idealny na zupę.
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 84
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 313
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 93
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 196
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 84
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 313
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 93
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 196
Składniki
Do litrowego słoika wsypać mąkę. Dodać obrany czosnek, ziele angielskie, ziarna pieprzu, listki laurowe. Nalać ciepłej, przegotowanej wody do 3/4 wysokości słoika. Pomieszać. Można dodać łyżkę kwasu spod kiszonych ogórków jeśli chcemy przyspieszyć proces kiszenia. Słój przykryć gazą, albo bawełnianą ściereczką. Zawiązać sznurkiem, albo założyć gumkę. Odstawić w ciepłe miejsce na 4-5 dni. W tym czasie można poruszyć słoikiem kilka razy lub można pomieszać drewnianą łyżką. Po ukwaszeniu przechowywać w lodówce. Smacznego.