Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna zupa z rabarbarem, szczawiem i pokrzywą"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka z osoloną wodą i ugotuj.
W osobnym rondelku zeszklij na maśle cebulkę pokrojoną w kostkę i dodaj ją do wywaru z włoszczyzny.
Gdy warzywa będą miękkie, wyjmij je z zupy, a dołóż dokładnie umyty i drobno posiekany szczaw.
Na maśle podsmaż posiekaną młodą pokrzywę oraz drobne kawałki rabarbaru. Wrzuć do zupy.
Gdy będą miękkie, dodaj pieprz, rozrobioną w wodzie mąkę oraz śmietankę. Gotową zupę podawaj z jajkiem i naleśnikami.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax