Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez tej zupy po prostu nie ma świąt. Zobacz jak przygotować barszcz wigilijny, aby był aromatyczny i miał piękny, rubinowy kolor.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
Grzyby zalej szklanką ciepłej wody i trzymaj na niewielkim ogniu ok. 40 minut. Gdy grzyby wystygną posiekaj je, nie wylewaj wody po grzybach!
Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na maśle.
Warzywa obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż je do garnka, dodaj cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez 30 minut.
Przelej barszcz przez sitko, aby nie miał w sobie warzyw. Dodaj do barszczu posiekane grzyby, wodę spod grzybów, zakwas, rozgnieciony czosnek, sok z cytryny i majeranek.
Zagotuj całość. Usuń czosnek, dopraw i podawaj z ulubionymi uszkami.