Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaleństwo smaków zapewnia użycie trawy cytrynowej, imbiru, chili, szalotki i limonki. Plus apetyczny, piękny zielony kolor.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
W mikserze umieścić cebulę, czosnek, trawę cytrynową, imbir, jalapeno i liście limonki kaffir. Zmiksować na gładką masę.
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać przygotowaną pastę i smażyć 3-4 minuty, ciągle mieszając.
Następnie dodać bulion, sól i batata. Gotować 3-4 minuty, następnie dodać brokuły. Gotować 8-10 minut, aż brokuł będzie chrupiący. Dodać mleko kokosowe oraz zieleninę (jarmuż, szpinak, rukola). Gotować 1-2 minuty.
Zdjąć z ognia, dodać kolendrę, zmiksować całość na gładką, kremową masę.
Postawić z powrotem na małym ogniu, doprawić sosem rybnym, sokiem z limonki, solą i pieprzem do smaku.
Udekorować i podawać gościom :)