Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne i zadziwiająco pyszne. Przekonaj się:)
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 75
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 88
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 75
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 88
Składniki
Szczaw opłukać, osączyć. Odciąć łodyżki, liście pokroić w paseczki, lekko posolić. Dusić na maśle 5 minut.
Mąkę starannie rozprowadzić w kilku łyżkach bulionu. Dodać do szczawiu. Mieszając, wlać pozostały bulion.
Gotować na małym ogniu ok. 10 min, aż zupa zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, doprawić, wymieszać.
Płatki migdałowe prażyć na suchej patelni, aż staną się złociste. Przed podaniem obficie posypać nimi zupę.