Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to najlepsza pomidorowa... sam ją robię i uważam, że lepiej się tego nie da zrobić ... podejrzewam, że nie jestem oryginalny, ale tak ją lubię, że musiałem dodać swój przepis . Długo się ją robi, ale jest pyszna. W międzyczasie gdy nam się gotuję wywar (rosół) można robić milion rzeczy, a reszta roboty to pikuś. Do zupki najlepiej według mnie pasuje makaron, ale ryż albo kluski lane są równie dobre.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 148
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 148
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Wrzucamy kurczaka, cebulę, marchewki, pietruszkę, natkę, pora, (cebulę kroimy na pół, marchewki i pietruszkę w grube krążki, pora w całości) do wody i gotujemy aż wszystko bardzo zmięknie i mięso odpada od kości. W czasie gotowania przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Następnie cedzakiem wyciągamy wszystko do blendera pozbywając się oczywiście kości ( kosteczki dla pieska). Do blendera wrzucamy też cały przecier pomidorowy całą śmietanę i dolewamy chochelkę wywaru by lepiej się miksowało i miksujemy na gładko
Wlewamy nasz produkt z powrotem do wywaru. Doprawiamy do smaku i najlepsza pomidorówka na świecie stoi przed wami Smacznego