Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 145
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 12
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 145
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 12
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka. Cebulę, obieramy kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do mięsa. Całość podlewamy 0,5 l wody, dodajemy koncentrat i musztardę. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlewamy wodą. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry następnie je podduszamy. Do pieczarek dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w plastry paprykę oraz obrane i pokrojone w krążki ogórki. Całość chwilę razem dusimy, dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy solą, cukrem, papryką słodką i ostrą. Mąkę dodajemy do jogurtu, mieszamy i zagęszczamy strogonowa. Całość zagotowujemy.