Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wersja zupy soczewicowej, prawie "biblijna"
Duszone ziemniaki z mięsem to szybki i prosty pomysł na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 306
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 30
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2323
Duszone ziemniaki z mięsem to szybki i prosty pomysł na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 306
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 30
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2323
Składniki
Namaczam soczewicę najlepiej dzień wcześniej, wtedy będzie się bardzo krótko gotowała. można namaczać ja też krócej- i tak się rozpadnie po pół godziny. W garnku do zupy podsmażam dwa pokrojone ząbki czosnku z warzywami bulionowymi i zielem i liściem
Po pól godzinie warzywa powinny być miękkie a ziarna soczewicy się rozpadać. Trzeba dodać kumin, chili, sól, i przeciśnięty czosnek i porządnie to zmalaksować.
Od siebie dodałam nać kolendry. Zupa najbardziej smakuje skropiona sokiem z lemonki lub cytryny bezposrednio na talerzu. Smacznego!