Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa z domowych ogórków kiszonych .
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3050
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3050
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Zagotujemy wywar w garnczku 3 l. Sumujemy. Do zsumowanego wywaru dodajemy przyprawy. Kurkumę, ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka pieprzu, kostkę rosołową lub sól do smaku. Gotujemy ok. 45 min.
Ogórki ze słoika kroimy w plasterki grubości ok. 2mm. Podsmażamy na maśle na patelni. Dobrze jest jeśli je troszkę przypieczemy.
Do ugotowanego wywaru dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Marchewkę, pietruszkę, korzeń selera oraz liście (w całości), kawałek kapusty ( w całości ), pora. Po ugotowaniu warzyw w wywarze wyjmujemy liście selera i kapustę (miały tylko dodać smaku). Obieramy ziemniaki. Kroimy w kostkę. Wrzucamy ziemniaki do wywaru. Gotujemy jeszcze ok. 10 min.
Po ugotowaniu warzyw w wywarze wyjmujemy liście selera i kapustę (miały tylko dodać smaku). Obieramy ziemniaki. Kroimy w kostkę. Wrzucamy ziemniaki do wywaru. Gotujemy jeszcze ok. 10 min.
Po ugotowaniu ziemniaków dodajemy podsmażone ogórki do wywaru. Dolewamy do smaku kwasu z ogórków.
Następnie jogurt naturalny Grecki rozbijamy ze szczyptą soli i stopniowo hartujemy dolewając wywar (cały czas mieszamy). Zahartowany jogurt wlewamy do zupy powoli cały czas mieszając zupę.
Na końcu doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki lub koperkiem według uznania.