Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodko-ostra zupa"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Składniki
Dynię obierz ostrym nożem, pokrój na małe kawałki, pestki wyrzuć. Oczyszczoną marchew, pietruszkę i cebulę rozdrobnij.
W garnku roztop masło. Podsmaż na małym ogniu posiekany czosnek i starty na tarce o najmniejszych oczkach imbir.
Po chwili dorzuć pozostałe warzywa, smaż około 5 minut, po czym zalej całość bulionem.
Gotuj zupę 20 minut. Potem zblenduj ją, dopraw przyprawami oraz miodem i podawaj z jogurtem.
?: 45 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250Źródło: Super TV