Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowa zupa krem z bitą śmietaną"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Składniki
Mrożone śliwki wrzuć do rondla, świeże najpierw umyj, wydryluj. Zalej gorącą wodą (około półtora litra). Posyp cynamonem, dodaj kilka goździków. Ugotuj pod przykryciem do miękkości.
Zupę zmiksuj lub przetrzyj przez sitko. Dodaj cukier do smaku (ilość według uznania). Wsyp mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszaj, zagotuj.
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubij (ew. z niewielką ilością cukru). Dodaj do zupy tuż przed podaniem, wymieszaj. Podawaj z ugotowanym makaronem lub pszennymi grzankami.
czas przygotowania: 30 min ilość porcji: 4 cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie