Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem z kalafiora, gotowa w 25 minut. Fajnym dodatkiem są grzanki z czosnkowej bagietki posypanej żółtym serem
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3837
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 435
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2293
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3837
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 435
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2293
Składniki
W średnim garnku roztapiamy masło,podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Do podsmażonej cebuli dodajemy curry; mieszamy a następnie wrzucamy kalafiora podzielonego na małe różyczki. Wlewamy bulion i mleko. Gotujemy zupę na średnim ogniu, aż kalafior będzie miękki – około 15 minut.
Kiedy kalafior jest już miękki, zdejmujemy garnek z gazu i blenderem miksujemy na krem.
Jeśli zupa jest za gęsta można dodać do niej trochę wody. Stawiamy z powrotem na małym gazie i pieprzymy oraz solimy do smaku.