Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto ma dziś rosół ? ja przygotowałam w innej wersji niż tradycyjny chcecie przepis więc zapraszam na mój blog gdzie już czeka opisany z dokładnością
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Składniki
Upiec ćwiartki kurczaka posypując solą i smarując olejem, piec w 240 stopniach przez 1 godzinę i 15 minut łącznie z rozgrzaniem piekarnika, po 15 minutach zwiększyć moc do 250 stopni
W czasie gdy ćwiartki kończą się piec do garnka wlać dwa litry wody dodać suszoną włoszczyznę lub świeże warzywa, przyprawę uniwersalną i zagotować. Następnie przełożyć upieczone ćwiartki i na bardzo wolnym ogniu gotować około 1,5 godziny w międzyczasie gotowania dodać ziela liść oraz 2 łyżki natki pietruszki
Przed końcem gotowania się rosołu dodać czosnek pokrojony w kostkę, kostki magii choć nie koniecznie a 5 minut przed końcem dodać jeszcze dwie łyżki natki pietruszki i zdjąć z ognia po lekkim zagotowaniu
Ugotowany rosół podałam z makaronem i kawałkiem mięsa z pieczonego kurczaka. Jeżeli komuś nie podoba się co dodaje, to po co tu zagląda ? na mój profil ?