Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Składniki
Tuszkę perliczki umyć ,przekroić na dwa lub cztery kawałki. Włożyć do garnka, zalać 1,2 litra zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia ,zmniejszyć płomień i gotować ,żeby tylko rosół pykał. Obrać marchewkę ,pietruszkę oraz selera. Umyć włożyć do rosołu razem z liściem laurowym ,zielem angielskim i pieprzem. Cebulę obrać opiec i włożyć do rosołu. Gotować do miękkości perliczki. 15 minut przed końcem gotowania rosół posolić do smaku ,dodać umyty lubczyk. Rosół doprawić do smaku pieprzem. Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki.