Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół i naleśniki to bardzo popularne elementy naszego codziennego menu, ale czy komukolwiek przyszłoby do głowy, aby je połączyć? Aby stworzyć tę nietypową zupę zainspirowaliśmy się przepisem pochodzącym z kuchni niemieckiej i austriackiej. Rosół z naleśnikami to także świetny sposób na wykorzystanie naleśników, które zostały ze śniadania. Podstawą dania jest mocny bulion warzywny lub mięsny oraz zapewniająca intensywny aromat włoszczyzna. Aby wzbogacić smak i pożywność wywaru możesz dodać do niego także kawałki kalafiora, brokuła, odrobinę fasolki szparagowej lub zielony groszek.
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 27
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 720
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3791
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 433
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2289
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 27
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 720
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3791
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 433
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2289
Składniki
Najpierw zacznij pracę od wykonania naleśników. W misce ubij jajka, dodaj sól, czarny pieprz, po czym naprzemiennie dodawaj mleko i mąkę. Zmiksuj całość, aby składniki dobrze się połączyły i odstaw na 20 minut. Do ciasta naleśnikowego wlej olej, wymieszaj i smaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Każdy usmażony naleśnik zwiń w rulon i pokrój w cienkie paski ostrym nożem.
Marchewkę oraz seler obierz i pokrój w kostkę lub cienkie paski. Oczyszczonego z piasku pora posiekaj w półpierścienie. W garnku rozgrzej olej lub masło, wrzuć por, seler i marchewkę, po czym podsmażaj kilka minut. Zalej warzywa bulionem i zagotuj całość. Następnie dodaj zielony groszek i gotuj na małym ogniu ok. 10-15 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dopraw solą, czarnym pieprzem i ewentualnie szczyptą gałki muszkatołowej.
Przed podaniem ułóż ruloniki naleśników do talerzy, zalej rosołem i serwuj. Możesz udekorować posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.