Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół każdy gotuje podobnie, więc zachęcam do zapoznania się również z przepisem na sos do potrawki na słodko z rodzynkami, bo tak podawała go moja Babcia i dzisiaj ja też podaję w takiej wersji. Smacznego.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 172
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 172
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Kurę myjemy i zalewamy przegotowaną wodą, dodajemy sól i gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia godzinę ( jeżeli pojawi się piana, zdejmujemy łyżką ), Dodajemy obrane warzywa i gotujemy ok. 20 minut. Następnie zrumienioną na suchej patelni lub nad gazem cebulę, pieprz i pieprz w kulkach, gotujemy jeszcze ok. 40-50 minut. Gdy kura jest miękka, wyjmujemy ją i przelewamy rosół przez sitko, doprawiamy do smaku Podajemy z makaronem typu nitki i posypujemy pietruszką lub lubczykiem. Zapraszam do sprawdzenia przepisu na sos do potrawki na słodko !