Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dziś u was prezentowało się menu obiadowe ? U nas dziś z przewagą głosów zawitał rosół zna skrzydłach indyczych z ziemniakami który moja rodzina właśnie tak uwielbia
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 53
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 983
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 53
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 983
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać podzielone na części skrzydła indycze, marchew oraz korzeń pietruszki pokrojone dowolnie, suszoną włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy podzielony na części. Zagotować i od razu zmniejszyć gaz tak aby wywar tylko pyrkotał , zdjąć powoli powstałe w czasie gotowania szumowiny a następnie podczas gotowania wsypać przyprawę uniwersalną i dodać przekrojony na pół por
Jak już wywar z warzywami gotuje się co najmniej dwie godziny i mięso zaczyna być miękkie wtedy dodać pokrojoną natkę pietruszki chyba że ktoś nie lubi wtedy pominąć i gotować nadal na jak najmniejszym ogniu wtedy rosół będzie klarowny nie mętny, doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną lub solą i tak gotować kolejną godzinę, dodać kostki magii oraz cebulę opaloną. Gdy na wywarze robi się taka jakby skórka a mięso zaczyna się rozpadać dodać jabłko kwaśne przekrojone na pół, chwilę jeszcze pogotować do miękkości jabłka. Wyłączyć gaz i dodać czosnek pokrojony w drobną kostkę
Ugotowany aromatyczny rosół na mięsie indyczym wyszedł bardzo smaczny i klarowny przezroczysty jak łza, podałam go z ziemniakami ugotowanymi osobno jak za czasów mojego dzieciństwa moja rodzina tak uwielbia najbardziej, dodatkiem do podanego rosołu były kawałki mięsa ze skrzydeł indyka gotowane w rosole dodatkowo można dodać świeżej natki pietruszki jeżeli ktoś lubi