Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie grypowym, chyba każdy liczy na dobry rosołek. Sama właśnie jestem w trakcie infekcji i postanowiłam dziś go przygotować. Istotą każdego dania są dobre składniki, a więc kupujemy dobrego kurczaka i włoszczyznę od lokalnego rolnika. Już niedługo sama zamieszkam na wsi i będę korzystać z dobrodziejstw własnego ogródka.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Kurczaka dzielimy, piersi odcinamy i wkładamy do lodówki bądź mrozimy. Pozostałe części wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą do wysokości 7/8 garnka, nastawiamy na duży palnik i gotujemy na mocnym ogniu. W tym samym czasię opalamy cebulę. Gdy pojawią się burzyny ściagamy je ,zmniejszamy płomień do minimum, wrzucamy włoszczyznę, cebulę i kostkę wołową.
Z warzyw najmniej dodaje pora bo daje dużo słodkości,mstaram się aby było dużo pietruszki i selera Gotujemy ok 2h po tym czasie, solimy, możemy dodać 2-3łodygi natki pietruszki, chwilę gotujemy. Po ok 15min wyjmujemy warzywa( prócz marchewki) oraz mięso. Podajemy z makronem. Smacznego