Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną i rozgrzewającą zupę meksykańską. Zupa jest bardzo sytna i może stanowić samodzielny posiłek. Zupę przygotowałam z koncentratem pomidorowym (taką lubię), ale możemy dodać zamiast koncentratu pomidory krojone z puszki. Polecam przygotować taką zupę bo jest bardzo smaczna.
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5557
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5557
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję i przekładam do osobnej miseczki, papryczkę chili drobniutko kroję i dodaję do czosnku. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, kroję na cienkie kilkucentymetrowe paseczki. Natkę pietruszki siekam.
W garnku na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę przez około 3 minuty. Następnie dodaję mięso i przez chwilę smażę, tak żeby mięso się obsmażyło. Do obsmażonego mięsa dodaję paprykę słodką, tymianek, oregano i jeszcze smażę około 3-4 minut. Następnie do mięsa dodaję paprykę, czosnek, papryczkę chili, doprawiam solą i smażę jeszcze około 10 minut, na mały ogniu.
Następnie dodaję wypłukaną i odsączoną kukurydzę, czerwoną fasolę, białą fasolę, wywar, koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszam i od momentu zagotowania gotuję około 10 minut. Pod koniec gotowania sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Do gotowej zupy dodaję natkę pietruszki i majeranek, zupa jest gotowa. Zupa meksykańska jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa