Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na kremową zupę dyniową jest najlepszym pomysłem na pierwsze danie. Krem z dyni to gwarancja udanego obiadu
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 822
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 522
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 822
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 522
Składniki
Do 1,3 litra wody wrzucamy porcję rosołową, seler, marchewkę, cebulę, por i gotujemy na tym bulion. Por i cebulę kroimy na plastry, po czym przysmażamy na maśle na słoty kolor. Po uzyskaniu złocistego koloru do tego dodajemy czosnek, chili oraz dynię pokrojoną w kostkę, którą wcześniej pozbawiamy pestek, miąższu i skóry. Chwilę przysmażamy. Po czym do tych składników dodajemy kolendrę i zalewamy bulionem.
Gotujemy pod przykryciem około 30 min. Po tym czasie wyciągamy kolendrę i całość miksujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu. Przyprawiamy do smaku solą i 1-2 łyżkami śmietany 30%. Jeszcze 5 minut gotujemy na małym ogniu. I zupa gotowa. Z tej ilości składników powinny wyjść 4 porcje. Smacznego