Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z buraków ćwikłowych to jak bigos. Każda rodzina ma swój tradycyjny przepis. Mój nadaje się, jako zupa postna na wigilię, podawana z uszkami, pierogami, ziemniakami lub fasolą. Można go też podać w filiżance, jako dodatek do krokietów lub pasztecików.
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 123
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14414
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 229
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 270
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 123
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14414
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 229
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 270
Składniki
Buraki, marchewkę, pietruszkę i seler umyć, obrać i pokroić w niegrube plastry lub kawałki. Bulion zagotować. Do gotującego dodać wszystkie przyprawy, 1 ząbek czosnku i cebulę. Dodać suszone grzyby i śliwki.
Gotować do wytrącenia się smaku z buraków i warzyw (ok. 20-25 minut), na małej mocy palnika (tak jak przy gotowaniu rosołu). Podczas gotowania, garnek przykryć pokrywką.
Barszcz przecedzić przez sito. Doprawić go majerankiem, solą utartą z czosnkiem, octem lub sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem. Jeszcze raz zagotować.
Jak gotuję tą zupę na codzień jemy ją tak jak na zdjęciu: z ziemniakami purre, okraszonymi cebulką i boczkiem. Jak dla mnie "niebo w gębie". Smacznego.