Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa jest esencjonalna i niezwykle sycąca. Wbrew pozorom jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jeśli masz robota kuchennego, który tnie warzywa to ugotujesz ją błyskawicznie.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 62
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 62
Składniki
Cebulę obierz i niedbale posiekaj na mniejsze kawałki.
W garnku z grubym dnem rozpuść masło i dodaj cebulę. Przesmażaj od czasu do czasu mieszając, około 15 minut. Następnie dodaj cukier, liście laurowe i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gdy cebula się skarmelizuje i zmięknie wlej wino i duś całość bez przykrycia przez 7 minut. Następnie wlej gorący bulion, dodaj sól i pieprz i gotuj przez 20 minut, tym razem pod przykryciem.
Przygotuj grzanki. Na rozgrzanej patelni umieść kromki bagietki, podpiekaj je do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Zupę serwuj z grzankami ułożonymi na wierzchu i posypanymi startym na tarce o grubych oczkach serem. Ser zetrzyj w takiej ilości, jaka Ci odpowiada.