Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy prosty przepis na rosół istnieje? Oczywiście! Oto nasza propozycja, z którą poradzi sobie nawet początkujący młody kucharz.
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1339
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 124
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 60
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1339
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 124
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 60
Składniki
Kurczaka ułóż w dużym garnku. Zalej go trzema litrami wody. Wstaw na dużej mocy palnika i poczekaj aż się zagotuje.
W tym czasie obierz marchwie, pietruszki i seler. Z pora wytnij białą i jasnozieloną część. Cebulę opal nad palnikiem gazowym albo umieść na chwilę w rozgrzanym piekarniku, aby zrobiła się delikatnie przydymiona.
Kiedy woda z mięsem się zagotuje, przełóż wszystkie warzywa. Zagotuj ponownie i zmniejsz ogień. Zupa powinna delikatnie mrugać, a nie się gotować. Posól i popieprz. Zostaw tak na około dwie godziny. Po tym czasie wrzuć ziela angielskie i liście laurowe. Gotuj jeszcze około pół godziny.
Rosół możesz przecedzić, a ugotowane marchewki podzielić na mniejsze części. Podawaj z makaronem i posiekaną świeżą natką pietruszki.