Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna zupa grzybowa z łazankami na wigilię.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3050
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3050
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Grzyby opłucz w zimnej wodzie i zostaw do namoczenia na całą noc. Następnego dnia wyjmij grzyby na sito a wodę z namoczonych grzybków odcedź . Przelej do garnka, dolej wody lub bulionu warzywnego,
Cebulę obierz i podsmaż na maśle klarowanym, dodaj pokrojone odcedzone grzyby, obraną pokrojoną marchewkę, pietruszkę, selera i podsmaż chwilę. Następnie przełóż do wywaru, dodaj,ziele, liście i pieprz, dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj aż grzyby zmiękną .
Na koniec zupę zabiel zahartowaną w wywarze śmietaną wymieszaną z mąką, gotuj jeszcze około 2 minuty, podaj z ugotowanymi łazankami posypaną natką pietruszki.