Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra na kaca...no i pyszna w ogóle!
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 163
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15095
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 42
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 163
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15095
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 42
Składniki
Do garnka włóż kapustę..>.(musi być kwaśna i najlepiej prosto z silosa bez chemii)-zalej wodą_zagotuj
żeberka -wszystkie podziel na 2-3 kostki i dodaj do kapusty-maja sie gotować razem-mieszaj!-ja jeszcze podsmażam na patelni ...ale to wg uznania
ziemniaki obierz,podziel na średnie ćwiartki (lub kostki) i zagotuj na pół-twardo w osolonej wodzie
Żeberka muszą być miękkie aby dodać ziemniaki-gotuj wszystko ...tak aby ziemniaki sie nie "rozleciały"-dolewać wody tak aby kwaśnica zawsze była zupą a nie kapuśniakiem
...nic nie dodawaj do kwaśnicy -oprócz soli i pieprzu -bo zrobisz kapuśniak!
podawać z chlebem posmarowanym smalcem ze skwarkami-