Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam serdecznie zupę a właściwie królową zup czyli pomidorową z makaronem zwierzątka w sam raz dla dzieci niejadków, zupa gotowa w zaledwie trzydzieści minut
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody dodać opłukaną i podzieloną ćwiartkę z kurczaka, marchew pokrojoną dowolnie oraz pietruszkę również pokrojona dowolnie a por o ile ktoś lubi przekrojony na pół. Zagotować a następnie zmniejszyć ogień i gotować do miękkości mięsa, w trakcie gotowania dodać przyprawę ziarenka smaku lub kto jaką woli. Gdy mięso jest już miękkie wsypać makaron i gotować również na wolnym ogniu do jego miękkości co jakiś czas zamieszać aby makaron nie przystał do dna garnka
Jak już makaron w wywarze mięsno warzywnym jest wystarczająco miękki i ładnie napęczniał wtedy dodać cały koncentrat pomidorowy, majeranek oraz łyżeczkę cukru, zamieszać i zagotować przez pięć minut a następnie doprawić według swego smaku przyprawą ziarenka smaku lub uniwersalną. Do zagotowanej i doprawionej zupy wlać śmietanę i szybkim ruchem zamieszać aby śmietana się nie zważyła
Gdy już zupa ze śmietaną lekko została zagotowana przez dwie minuty wtedy zdjąć z ognia i dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, zamieszać i pozostawić przez chwilę aby zupa przeszła zapachem pietruszki, jeżeli ktoś nie toleruje śmietany ani natki pietruszki można pominąć
Ugotowana zupa po odstaniu przez chwilę ma wyrazisty kolor i smak, tak ugotowana pomidorowa to czasy mojego dzieciństwa i właśnie w ten sposób gotowana jest uwielbiana przez moją rodzinę