Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna zupa krem. Jest smaczna, lekka i zdrowa, w mojej kuchni zagości na dłużej.
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 78
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 109
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 423
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 78
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 109
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 423
Składniki
Dynię kroimy na mniejsze części i obieramy. Wybieramy do suszenia nasiona, miąższ kroimy w kostkę.
Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, gdy już zmięknie dorzucamy dynię, marchewkę,ziemniaki, papryczkę. Całość podsmażamy około 10 minut, dodajemy wodę, przykrywamy i dusimy ok. 40 minut aż warzywa będą miękkie.
Wszystkie składniki miksujemy, od koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy. Dla złagodzenia smaku możemy podać z kleksem śmietany. Idealnym dodatkiem są grzanki z chlebka razowego.