Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantna zupa rybna"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Ryby umyj, osusz i pokrój. Umieść w misce, skrop sokiem z limonki i posyp połową posiekanej kolendry. Z papryki i jednego chili usuń nasiona i pokrój. Zalej 100 ml wody i zmiksuj. Posiekaj cebulę i czosnek. W garnku rozgrzej olej. Podsmaż czosnek, dodaj puree z papryki, smaż ok. 2 min. Dodaj cebulę i smaż jeszcze 3 min. Dopraw oregano. Dodaj kawałki ryby, wlej 1 l wody i zagotuj. Druge chili pokrój w plasterki. Pomidory pokrój w paski. Dodaj do zupy i gotuj ok. 15 min. Dopraw solą i resztą kolendry.
Czas przygotowania: 40 minut 222 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień