Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantna zupa pomidorowa"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
70 min • Porcja 60 kcal • Przepis na 4-6 porcji
Udka gotuję w 3 i 1/2 l wody. Wyszumowuję ją i dodaję obraną i umytą włoszczynę z natką, obrane ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe i pieprz ziarnisty. Gotuję na wolnym ogniu 45 min.
Następnie wyławiam z zupy włoszczyznę i dodaję marchew pokrojoną w grube plastry.
Dodaję sok pomidorowy oraz koncentrat, przyprawę uniwersalną, paprykę, cukier, pieprz. Mieszam. Gotuję 15 min, aż marchew zmięknie. Śmietanę hartuję w łyżce wazowej zupy i, ciągle mieszając, wlewam ją do garnka. Zupę w razie potrzeby doprawiam.Źródło: Kobieta i życie