Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy dynię hokkaido i dlatego z niej robimy wiel dań. Zapraszam na zupę gdzie dynia jako składnik występuje dwa razy.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1953
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 357
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 260
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 94
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1953
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 357
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 260
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 94
Składniki
Zupa: Obieramy warzywa. Kroimy w dowolną kostkę. Podsmażamy na oliwie z przyprawami. Po 5 minutach wlewamy wodę na 2 cm ponad warzywa. Gotujemy do miękkości 0k 10-12 minut. Miksujemy na krem. Nie dodaje mleczka kokosowego bo nie lubię. Ale można;) Gofry: Dynię obieramy i gotujemy na parze albo w niewielkiej ilości wody do miękkości. Blendujemy. W młynku mielimy pestki dyni i siemię. Dodajemy do przestudzonego puree z dyni. Dodajemy resztę składników. Pieczemy gofry. Podajemy z zupą i kiełkami np. z brokułu.