Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, mocno wyrazisty krem z zielonego groszku. Do przygotowania tej zupy możemy wykorzystać zielony groszek z puszki, który kupiliśmy w nadmiarze np. do sałatki jarzynowej. Krem z zielonego groszku podany z prażoną cebulką i świeżymi listkami kolendry z pewnością zaskoczy Was smakiem. Przepis na to danie pochodzi z 478. odcinka programu "Ewa gotuje".
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 515
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 267
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 515
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 267
Składniki
Groszek odcedzić z zalewy i rozłożyć na blasze z papierem do pieczenia. Oprószyć solą. Skropić olejem (najlepiej użyć buteleczki z atomizerem), posypać curry i na 15 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Przełożyć do garnka. Zalać gorącym rosołem. Przyprawić startym imbirem. Dorzucić czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać kurkumę, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić pastę curry. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Po tym czasie wlać mleczko kokosowe i zmiksować. Zakwasić sokiem z limonki.
Podawać z prażoną cebulką i świeżą kolendrą.