Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super chłodzące danie na upalne dni.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 194
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 194
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, podzielić na połówki i usunąć pestki (kilka połówek odłożyć do dekoracji). Wodę zagotować z cukrem i sokiem z cytryny do smaku, włożyć morele, bułkę i rozgotować. Po ostudzeniu zmiksować i wymieszać z winem ( dla dzieci podawać z mlekiem). Następnie dobrze schłodzić, ozdobić połówkami moreli i podawać z groszkiem ptysiowym.