Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 28
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 28
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w plasterki i poddusić z papryczkami.W bulionie ugotować do miekkości dynie z przetartym imbirem.Do dyni przełożyć podduszoną cebulę chwilę razem podgotować i zmiksować na krem.Na patelni po cebuli pozpuścić serek ze śmietaną. Dodać do zupy.Podawać z grzankami.
Dla nadania orientalnego smaku dodaje startą skurkę i sok z limonki oraz łyżkę pasty z kolendry.
Bułkę pokroić na kromki,na patelni podgrzać oliwę i podsmarzyć kroki na złoty kolor .Po zdjęciu z patelni natrzeć czosnkiem.Można też położyć starty sez żółty i zostawić na chwilę na patelni aż ser się rozpuści.