Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kalarepka + koperek = duet doskonały
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 272
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 272
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Składniki
Ziemniaki, kalarepkę i cebulę pokroić w kostkę a marchewkę w talarki.
W garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę. Dodać ziemniaki i marchewkę, chwilę podsmażyć. Wrzucić kalarepkę, wlać bulion, posolić i popieprzyć do smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie, garnek zdjąć z ognia, zabielić zupę śmietaną.
Koperek drobno posiekać, dodać do zupy.