Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie jednogarnkowe. Pozywna zupa nie tylko dla zawodników sumo.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 977
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 977
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Składniki
1.Pastę miso 150g na ok 1,5l wody (lub bulionu) ,(zależy jak intensywny smak miso chcemy uzyskać) - dodajemy do ciepłej wody/bulionu. Dodajemy pokrojoną marchewkę oraz pieczarki.
Drobno siekamy cebulę, czosnek, szalotkę - łączymy z mięsem, 2 jajkami, sosem sojowym (1/3 szklanki - więcej lub mniej zależy od naszego smaku jaki chcemy uzyskać)
Do gotującego się wywaru wrzucamy kotleciki z powstałej mięsnej masy. Po wrzuconym ostatnim kotleciku gotować 15-20 minut.
W międzyczasie pokroić kapustę pekińską - dodać do wywaru - gotować 4-6 minut.