Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa zupa z młodych warzyw. Może być również zupa krem.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 332
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 286
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 332
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 286
Składniki
- kalarepki dokładnie umyć i obrać z twardej skórki - drobne łodyżki i listki pokroić wraz z kalarepkami w drobną kostkę - z włoszczyzny przygotować wywar - pokroić w kostkę dobrze umyte ziemniaki - wrzucić ziemniaki do gorącego bulionu i gotować 5 minut - dodać pokrojone kalarepki - gotować kolejne 5 - 7 minut i dorzucić posiekane listki i łodyżki - gotować ok. 10 minut aż wszystko będzie miękkie
- kiedy zupa wystygnie, smaki najlepiej się wymieszają - dodać sól pieprz i koperek - można zupę zaciągnąć śmietaną - dodać ser feta - można również zblendować na kremi podawać z grzankami