Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zupę z maślakami. Oczywiście mogą być inne grzyby ,ale tym razem ten pomysł sprawdził się super.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Udka wkładam do garnka zalewam ok. 1,5 litra wody. Doprawiam solą, pieprzem. Wkładam liść , ziele i pokrojoną marchewkę z pietruszką . Gotuję wywar.
Maślaki obieram, płuczę, kroję w paski i podsmażam na patelni z pokrojoną cebulką.
Kiedy udka są ugotowane , wyciągam je na osobny talerz. Do wywaru dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki i podsmażone maślaki. Gotuję 15 minut , następie dodaję kaszę i gotuję jeszcze 10 minut. Na sam koniec można dodać mięso z udek i doprawić do smaku.