Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka wersja mojego ulubionego krupniku. Oczywiście w wersji tradycyjnej najpyszniejszy jest na wywarze z żeberek. Tak, wiem, kostki są bee itd., ale bardzo ułatwiają życie. :)
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 123
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2916
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 123
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2916
Składniki
Warzywa obrać, umyć. Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarka, resztę pokroić w kostkę.
Wszystkie oprócz marchewki wrzucić na wrzącą wodę. Gotować 5 minut, dorzucić marchew.
Po 10 minutach dodać kaszę zalaną zimną wodą, kostki rosołowe.
Gotować 20-30 minut - jarzyny mają być miękkie, kasza również, zaś zupa biaława i gęstawa. Oczywiście wodę uzupełniać w miarę potrzeby.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi. Dodać posiekany koperek.
Smacznego.