Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymaga trochę czasu, lecz krupnik bardzo smaczny.
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Szybka i smaczna
Odsłon: 1684
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2370
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Szybka i smaczna
Odsłon: 1684
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2370
Składniki
Ugotować wywar z warzyw, kości i przypraw.
Jeśli używamy grzybów suszonych, musimy je umyć i ugotować.
Po ugotowaniu grzyby pokroić.
Przygotowany wywar cielęcy przecedzić, dodać do niego grzyby i przepłukaną kaszę, gotować ok. 15 minut.
Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować następne 20 minut.
Na koniec zupę zaprawić śmietaną i mąką oraz dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę z gotowanego wywaru.
Zupę posypać natką.