Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa lub inaczej ,,kuloryba'' to bardzo popularne warzywo sezonowe letnie, dlatego przedstawiam propozycję zupy krem. Smacznego:)
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Zagotować bulion z zielem angielskim, liściem pora i liściem laurowym, przecedzić. Kalarepy obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Gotować do miękkości, wlać śmietankę kremówkę i zblendować całość na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Uprażyć słonecznik na suchej patelni. Zupę podawać z prażonym słonecznikiem i kleksem kwaśnej śmietany. Smacznego;)