Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pyszna zupa o pięknym pomarańczowym kolorze jest idealna zarówno na chłodne jesienno-zimowe jak i ciepłe dni. Pyszny krem z dyni z dodatkiem świeżej kurkumy i imbiru na pewno doskonale nas rozgrzeje. Podana z chipsem z szynki dojrzewającej lub pestkami dyni smakuje znakomicie.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Składniki
Dynie oraz marchewkę kroimy w kostkę. Cebule drobno kroimy, imbir oraz kurkumę kroimy w cieniutkie plasterki lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę szklimy na oliwie z oliwek w garnku o grubym dnie w którym będziemy gotować zupę. Dodajemy imbir i kurkumę, podsmażymy. Następnie dodajemy dynie i marchewkę i zalewamy gorącym bulionem, dodajemy odrobinę curry i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości około 20-30 minut. Zupę tuż przed podaniem miksujemy na gładki krem. Jeśli jest potrzeba doprawiamy do smaku. Zupę możemy posypać pestkami dyni oraz chipsem z szynki. Smacznego! Rada: Zupa jest dość gęsta więc jeśli lubimy rzadsze zupy możemy przygotować ja na większej ilości bulionu. Jeśli nie mamy świeżej kurkumy możemy dać w proszku.