Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowa zupa z dyni"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7153
Polecam.
Odsłon: 1667
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7153
Polecam.
Odsłon: 1667
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Dynię obierz, pokrój na kawałki, pestki wyrzuć. Oczyszczoną marchew, pietruszkę i cebulę rozdrobnij.
W garnku roztop masło. Podsmaż na małym ogniu posiekany czosnek i imbir.
Po chwili dorzuć pozostałe przygotowane warzywa.
Smaż około 5 minut, po czym zalej całość bulionem.
Gotuj zupę 20 minut. Potem zblenduj ją, dopraw przyprawami oraz miodem i podawaj z jogurtem.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax