Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowa zupa z boczkiem"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 25
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 718
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3776
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 432
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 25
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 718
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3776
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 432
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Składniki
Obie dynie dokładnie umyj. Skrój z nich „czapeczki”, wydrąż, usuń pestki oraz włókna. Miąższ pokrój np. w kosteczkę.
Boczek pokrój na małe kwadraciki, a następnie obsmaż je na chrupko, po czym zdejmij z patelni. Tłuszcz po smażeniu boczku rozprowadź bulionem warzywnym. Starannie wymieszaj.
Bulionem zalej pokrojone w kostkę warzywa – dynię, seler, ziemniaki. Gotuj do miękkości. Na koniec całość zmiksuj na gładki krem. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Zupę wlej do wydrążonych dyń, posyp chrupiącym boczkiem i uprażonymi bez tłuszczu pestkami dyni. Udekoruj np. natką.
Krem dyniowy możesz doprawić odrobiną imbiru – zupa będzie bardziej rozgrze wająca.Źródło: Świat kobiety