Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z ziemniaków i szparagów to łagodna w smaku propozycja dla każdego!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 73
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 132
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 73
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 132
Składniki
Na gołąbku z dodatkiem zielonej pietruszki przygotować wywar. Na oliwie zeszklić pokrojoną w prążki cebulę i pora. Z wywaru wyciągnąć gołąbka i dodać usmażone warzywa, a także obrane i pokrojone w plastry marchewkę, ziemniaki i szparagi. Doprawiamy i gotujemy ok. 15 min.
Następnie do blendera dajemy kawałki mięsa i całą zawartość naczynia. Miksujemy na gładki krem. W razie potrzeby doprawić do smaku. Zupę podajemy z kleksem gęstej śmietany, zieloną pietruszką i np. groszkiem ptysiowym. Smacznego!