Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy z utęsknieniem wyczekujemy wiosny, kiedy to aura za oknem przeplata nam dni pogodne z mroźnymi, jak to na przedwiośniu bywa. Każdy próbuje na swój sposób "zaczarować" poprawę pogody, więc i ja postanowiłem dołożyć do tego mój "sposób na wiosnę", tworząc lekką i wiosennie zieloną w barwie zupę, a jej "słoneczny wyraz" wzmocnić gotowanymi na miękko jajkami. Tak powstała zupa krem z selera naciowego. To, że wygląda dobrze widać. A jak smakuje ta zupa? Aromat selera zna każdy. Jego "wytrawny" charakter przełamuję słodkawym smakiem mleka kokosowego... Ale najlepiej przekonacie się o tym, przyrządzając ją sobie samodzielnie według szczegółowego przepisu, do którego dodaję link. Smacznego! <WJ>
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Seler kroimy na 5 mm kawałki, razem z ryżem podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po kilku minutach smażenia, zalewamy wrzątkiem, dodajemy ¼ łyżeczki soli, tyle samo pieprzu i gotujemy przez kwadrans. Całość studzimy i miksujemy na gładko. Następnie przecieramy przez drobne sito, ponownie zagotowujemy razem z mlekiem kokosowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami, posiekaną natką selera i ugotowanymi na miękko, jajkami.