Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie naszych dwóch "różyczek". Nawet nie sądziliśmy, że aż tak pysznie wyjdzie.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki, zalewamy zimną wodą (800 ml), gotujemy 10 min, po czym zestawiamy z ognia i studzimy. Miksujemy na gładko z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku oprawiamy solą i pieprzem. Kalafior dzielimy na różyczki, zalewamy zimną wodą (400 ml), gotujemy 10 min, zestawiamy z ognia i studzimy. Miksujemy na jednolita masę dodając śmietanę. Do smaku doprawiamy solą i białym pieprzem. Krem z brokułu i z kalafiora podgrzewamy osobno. Do głębokiego talerza wlewamy krem z brokułu, na wierzch wlewamy krem z kalafiora. Podajemy z grzankami i posiekaną natką pietruszki.