Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dla wszystkich niejadków marchwi. :) oraz dla miłośników tak zdrowego warzywka.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 285
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 263
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 285
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 263
Składniki
w garnku roztopić masło. Wrzucić pokrojoną porę i marchew. Kilka minut smażyć to razem. Następnie wlać 1,5 litra bulionu. Gotować pod przykryciem do zmiękczenia się warzyw.
Kiedy warzywa mamy miękkie, blenderujemy wszystko. Dodajemy 3 łyżki jogurtu naturalnego(można dać śmietanę). Dodajemy miód i chili. I zupka gotowa. Jeśli kto lubi można zupkę podawać z groszkiem ptysiowym.